Početna Djelatnosti

Djelatnosti

 

LABORATORIJSKA DJELATNOST

PROSTORNI I TEHNIČKI KAPACITETI LABORATORIJA (PROSTORI U DOGRADNJI)

OSIGURANJE VALJANOSTI REZULTATA ISPITIVANJA OVLAŠTENJA

POLITIKA UPRAVLJANJA KVALITETOM I OKOLIŠEM

SLUŽBA DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE I DERATIZACIJE (DDD)

Služba DDD obavlja poslove dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u javnom zdravstvu i komunalnom segmentu te u veterini.

 

VETERINARSKA DJELATNOST

AMBULANTA ZA MALE ŽIVOTINJE

AMBULANTA ZA VELIKE ŽIVOTINJE

AMBULANTA ZA KONJE

SLUŽBA VETERINARSKIH PREGLEDA I KONTROLA

 

KONZULTANTSKE USLUGE ZA UVOĐENJE SUSTAVA KVALITETE

Služba pruža cjelokupnu savjetodavnu uslugu pripreme organizacije za certifikaciju različitih sustava. Usluga može biti cjelokupna, do dodjele certifikata (ili samo parcijalna) te obuhvaća: edukaciju zaposlenih, analizu stanja i procesa, izradu dokumentacije – priručnik, radne upute, postupci, standardni operativni postupci, zapisi, specifični dio dokumentacije (analiza rizika, analiza utjecaja na okoliš, opis sirovina, specifikacije, procesni hodogrami itd.), implementaciju sustava, predaudit. Osim savjetodavnih usluga pripreme, služba provodi postupke raznih audita, internih, eksternih, provjere dobavljača, optimizaciju procesa, kontrolu proizvodnje, te daje savjete i preporuke u smislu prethodno pobrojanog.

 

SANITACIJA

Služba pruža cjelokupnu uslugu sanitarnog pranja, dezinfekcije, održavanje čistoće, dezodorizacije, dekonatminacije u svim industrijama, a poglavito u prehrambenoj industriji.

POLITIKA UPRAVLJANJA KVALITETOM I OKOLIŠEM


Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Bioinstitut d.o.o.

Blog

Deklariranje (označavanje) bio proizvoda

04.09.2023 // Kemija

Označavanje hrane jedno je od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih za hranu. Razlog tome je što ono obuhvaća vrlo različite i često suprotne ciljeve kao što su zaštita potrošača, poštivanje proizvođačke i poslovne tajne, omogućavanje slobodnog kretanja robe (hrane) te mogućnost upravljanja krizom kada postoji opasnost štetnog djelovanja hrane na zdravlje ljudi.

Hrana i klimatske promjene

28.08.2023 // Kemija

Kakve veze hrana ima s klimatskim promjenama?

Ono što jedemo i kako je ta hrana proizvedena utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Hranu treba uzgojiti, preraditi, transportirati, distribuirati, pripremiti, konzumirati, a otpad od hrane zbrinuti. Svaki od ovih koraka stvara stakleničke plinove koji zadržavaju sunčevu toplinu i doprinose klimatskim promjenama. Otprilike trećina svih emisija stakleničkih plinova koje uzrokuje čovjek povezana je s hranom.